Založ si blog

Pripravovaný útok USA na Sýriu bude hrubým porušením medzinárodného práva!

Celý svet s znepokojením a obavami sleduje udalosti na Blízkom východe. Pripravovaný útok USA na Sýriu bude hrubým porušením medzinárodného práva a Charty OSN a opakovane demaskuje politiku USA.

USA, ktoré sa samozvane označili za „vodcu sveta“a  „učiteľa demokracie“, nerešpektujú pri svojich vojnových dobrodružstvách (Vietnam, Irak, Afganistan, Lýbia…) nielen názor sveta, ale ani medzinárodné zákony. Celý svet však doplácal na podobné „humanitárne“ zabíjanie a v prípade útoku na Sýriu hrozia katastrofálne dôsledky. Treba oceniť, že podpora útoku na Sýriu slabne nielen na úrovni medzinárodného spoločenstva, ale tiež narastá odpor verejnosti voči USA a voči tomu, aby ich vojaci bojovali na strane teroristov, ktorí boli ich nepriateľmi v Afganistane. Sýria je významným medzníkom, ktorý rozhodne o tom, či je v silách svetovej verejnosti zastaviť vojnových štváčov a rozhodovať o svojom živote, alebo nie! 

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 302916x
Priemerná čítanosť článkov: 10445x

Autor blogu

Kategórie