Založ si blog

Premiér sa zachoval po voľbách ako malý chlapec

Bolo zaujímavé sledovať reakcie „štandardných politikov“ na druhé kolo volieb do VÚC. Najviac ma sklamala reakcia premiéra Róberta Fica – ako malý chlapec, napadlo ma pri čítaní jeho hodnotenia výsledkov volieb. Absolútne NIČ nepochopil z toho, čo mu vlastne prostredníctvom volieb do VÚC občania Slovenska povedali po necelých dvoch rokoch jeho absolutistického vládnutia! 

Obviňuje naľavo,  napravo, obviňuje média, ktoré vraj urobili Kotlebovi obrovskú kampaň a sám by rád takú mal. Asi už zabudol ako to bolo v predvolebnej kampani v predčasných parlamentných voľbách. V médiách mal doslova na ružiach ustlané a my ostatní, bez sponzorov sme zbierali omrvinky, t. j. len priestor na povinnú prezentáciu zo zákona. Ešte aj to nie vždy vo fér podmienkach.

 

Pán  premiér obviňuje pravicu, ktorá Maňku v druhom kole nepodporila a v prvom nominovala kandidáta na post predsedu  „sociálneho netvora“ Kaníka. Kaník ako kandidát naozaj nič moc. Ale Maňka nebol o nič lepší. Jeden za 18, druhý bez dvoch za 20. To už naozaj nemali nikoho lepšieho ako europoslanca s platom približne 12 tisíc eur, ktorý si prilepšoval ešte platom predsedu VÚC približne o 3 tisíc?! To si naozaj myslel a myslí pán premiér, že ľudia s existenčnými problémami uveria “kapitalistom“ zo Smeru, že robia v ich prospech, že robia sociálnu politiku?! Odkaz volieb premiérovi je taký, že NEVERIA.

 

Neveria zatiaľ len tí, čo si vybrali Kotlebu a Freša, ale príklady tiahnu ako sa hovorí. Fico by mal namiesto obviňovania všetkých okrem seba a svojich ľudí, brať to, čo sa udialo ako signál, že ľudia majú dosť predvolebných sľubov, ktoré sa po voľbách vyparia, majú dosť pretvárky politikov, ktorí si podávajú ruky s dôchodcami, na ktorých sú niekoľkotisícové hodinky, ktorí živoria zo zlomku ich ceny, majú dosť servility vlády voči finančným skupinám, ktorých nenažranosť nemá medze…. Máme toho dosť!!! To chceli voliči povedať. A zároveň chceli počuť odpoveď premiéra, štátnika, nie malého chlapca načapaného na hruškách, ktorý kričí: ja som to nebol, to tí druhí. Zrejme to len dokazuje ako sa vzdiali všetci, ktorí nepočujú toto zúfalé volanie národa, vzdialili od neho vo svojich drahých obydliach, vysokých funkciách a blahobyte. Nič ale na tomto svete nie je večné ….. 

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303486x
Priemerná čítanosť článkov: 10465x

Autor blogu

Kategórie