Založ si blog

Ukrajina – to pravé peklo sa práve začína!

Keď som včera sledovala správy o situácii na Ukrajine, čudovala som sa tej pomaly víťaznej eufórii „más“ z víťazstva. Iste, Janukovič odstúpil, dosiahli predčasné voľby, vymieňajú ľudí, Timošenkovú oslobodili… Proste „spravodlivosť“ víťazí. 

Má to ale jedno keby! Keby tí, čo sa teraz tešia zo svojho víťazstva trochu sledovali, ako dopadli podobné a tým istým „autorom“ rozohraté revolúcie inde vo svete, zistili by, že nie je dôvod na oslavu víťazstva. Práve naopak. To najhoršie Ukrajinu len čaká!

 

Ak chcú vedieť, pokračovanie vlastnej storry, stačí sa pozrieť, čo priniesli revolúcie Made in USA v Afganistane, Lýbii, Iraku, Sýrii…. Veď ich autori sa so scenárom ani veľmi netrápia, robia ich ako cez kopirák.

 

 Vždy je na začiatku zlý vládca. Môže to byť diktátor, ktorý šliape po demokracii, vhodne doplnený imidžom vraha vlastných ľudí, najlepšie s použitím nepovolených chemických zbraní. Ale vyhovuje aj oligarcha, zbohatnutý z mozoľov ujarmeného národa. Potom stačí vybrať vhodného lídra opozície. Najlepší kandidát – všeobecne populárna osobnosť, napr. aj športovec. Potom stačí nájsť konkrétnu zámienku na revolučné povstanie más. Napr. vládca odmietne podpísať asociačné dohody o vstupe národa do raja – EÚ. A je to! Masy sú v uliciach. Potom správa o nasadení polície voči „bezbranným“ revolucionárom, nevinná obeť a ohníček sa rozhára. Veď to nakoniec poznáme z ´89.
Takto podobne to prebiehalo na Ukrajine a plus, mínus aj inde vo svete.

 

Ak chcú Ukrajinci vedieť pokračovanie vlastného príbehu, stačí trochu uvažovať a pozrieť sa ako to vyzerá v krajinách, kde sa už export revolúcii z USA uskutočnil. Vyzerá to tam veľmi zle!
Afganistan, Irak, Lýbia, Sýria – ohne horia ďalej. Denne umierajú desiatky, stovky ľudí v pokračujúcich, tlejúcich občianskych vojnách. Toto čaká aj Ukrajinu. Nepíšem to rada. Ukrajinci sú mi blízki, sú to Slovania, mám ich rada .

 

Viackrát som bola na Ukrajine, nielen v Kyjeve, ale aj na západe i východe. V spomienkach mám milých, dobrých ľudí, ktorých som tam stretla. A je mi ľúto, že ich nič dobré nečaká, je mi ľúto, že s nimi hrajú túto špinavú hru. Na Ukrajine sa totiž udial štátny prevrat voči legálne zvolenej moci, prezidentovi a parlamentu. Prevrat s pomocou USA a EÚ. Vlastne EÚ je už mimo hry, pretože ako sa vyjadrila štátna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí USA v telefonickom rozhovore s veľvyslancom USA na Ukrajine  „…Je..ť EÚ …“. Nechcem obhajovať Janukoviča. Informácie o jeho temnej minulosti a fakt, že je jedným z oligarchov ale boli známe už dávno.

 

Rovnako ako to, že momentálne prepustená na slobodu Timošenková nie je tiež žiadny sociálny prípad. Svoj ohromný majetok zarobila pritom veľmi jednoducho a to  cez jej nastrčenú firmu išli dodávky plynu z Ruska, určené pre Ukrajinu. Niečo v štýle „nášho“  predaja emisii. Ale v mega rozmeroch, lebo sa to dialo roky. Timošenková a Janukovič si nemajú čo vyčítať v tomto smere. Ale kým Timošenkovú západ oslavoval a dokonca podmieňoval podpis asociačných dohôd jej prepustením, Janukovič bol po odmietnutí dohody zatracovaný.

 

USA demokrati totiž rozlišujú zlých okrádačov národa a dobrých okrádačov národa. Samozrejme dobrí sú tí ich a zlí sú všetci ostatní. Ale to teraz ani nie je to hlavné. Podstatné je, že k moci sa na Ukrajine dostávajú neonacisti – Benderovci, extrémni radikáli, niektorí sa otvorene hlásia k fašizmu. Západ ich demokraticky toleruje. Pretože tu platí pre nich to isté: sú zlí nacisti, to sú tí, čo nie sú naši a dobrí nacisti, to sú tí, ktorí sú naši. Ich nástup na politickú scénu s podporou západu neveští nič dobré pre budúcnosť Ukrajiny!!! Pre nich je majiteľ  iného názoru nepriateľ a nepriateľa treba zničiť. Zvlášť keď sa chopia moci. A ak začnú tlačiť noví vládcovia na pílu, podľa toho istého princípu ako na začiatku revolucionári, povstane východná, proruská časť Ukrajiny. A vtedy peklo len začne! Takto je to aj zrežírované, podľa tohto scenára pribudne k destabilizovaným krajinám, ktoré som tu menovala Ukrajina a na dlho. Lebo tu vôbec o Ukrajinu nejde! Ide o problémy USA, ktoré si zvykli riešiť vždy na úkor ostatného sveta. Ináč to už ani nevedia. Pritom všetci vieme, že problémy USA sú v posledných dobách obrovské.

Okrem ekonomických problémov, hlavne strácajú svoje mocenské postavenie vo svete, svet zisťuje, že kráľ je nahý a jeho nahota je odpudzujúca! Treba ju niečím zakryť. A o tom to je. Ukrajina je o dokazovaní USA svojej mocenskej pozície aj cez zámerné provokovanie Ruska, doslova cez plot. Celé to môže dopadnúť veľmi, veľmi zle!!! Nielen s Ukrajinou. Ukrajina totiž existuje v určitom geopolitickom prostredí, ktoré sa týka aj nás. Takže žiadne víťazstvo dobra sa neudialo, práve naopak.

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 302912x
Priemerná čítanosť článkov: 10445x

Autor blogu

Kategórie