Založ si blog

Prečo sú ruskí vojaci na Ukrajine? Sú to agresori?

Odpoveď na túto otázku treba hľadať v tom, čo sa vlastne na Ukrajine udialo. Začnime malou lekciou o demokracii. Ako nás učili, demokracia stojí na troch základných pilieroch. Týmito piliermi sú  zákonodarná moc reprezentovaná parlamentom, súdna moc reprezentovaná sústavou súdov a výkonná moc reprezentovaná vládou a všetkými orgánmi štátnej moci. Postavenie týchto pilierov demokracie je ROVNOCENNÉ, ich pôsobenie jasne vymedzené a nezameniteľné. Ako je to teda s demokraciou a jej piliermi na Ukrajine po Majdane?

Odpoveď je veľmi jednoduchá. Nič z toho, čo by malo platiť v demokratickom štáte tu neplatí! Spomeňme si na to, že parlament si svojvoľne uzurpoval právomoci súdnej moci, keď svojim uznesením oslobodil Júliu Timošenkovú, odsúdenú za ekonomickú kriminalitu. Kde, v ktorej demokratickej krajine sveta môže parlament vykonávať súdnu moc?! 

 

Zdalo by sa, že tým hlavným orgánom všetkej moci je dnes na Ukrajine parlament. Ale ani to nie je v skutočnosti tak. Pripomeniem: Keď sa schvaľovala nová vláda, pred hlasovaním v parlamente ju najskôr odsúhlasil Majdan. Majdan, to je niekoľko tisíc ľudí v uliciach Kyjeva. Ukrajina má 44 miliónov obyvateľov. Kto sa pýta dnes na Ukrajine na ich názor? Nikto!  Kto má teda dnes na Ukrajine reálne moc v rukách? Predsa ten, kto ovláda „orgán moci ľudu“, teda Majdan! A to sú radikáli, extrémisti, obdivovatelia nacizmu a fašizmu. Pravý blok, Sloboda, Banderovci a im podobní.

 

O tom ako si predstavujú demokraciu oni, sa už mohli presvedčiť, napr. poslanci, ktorých pred hlasovaním bitkou presvedčili, ako majú správne hlasovať, alebo miestni poslanci v jednom meste, kde jeden zo súčasných lídrov novej moci (mimochodom bývalý žoldnier), ktorý bojoval na strane teroristov v Čečensku, prišiel na zasadnutie rady, vyložil si dýku na stôl a s kalašnikovom v ruke im vysvetlil nové pravidla hry. Alebo oblastný prokurátor, ktorého len tak, v rámci prevencie udrel a ponižoval  ten istý „revolucionár“.

 

A aby bolo ešte jasnejšie, kto má dnes na Ukrajine reálnu moc v rukách, stačí si pozrieť video z „činnosti“ strany Sloboda, ktorá so všetkou úctou a pietou pochováva ostatky fašistov za prítomnosti grékokatolíckeho kňaza, pričom  truhly nesú členovia tejto strany vymódení v uniformách fašistov z druhej svetovej vojny! Táto strana podobne ako Pravý blok na druhej strane zneucťuje hroby a pomníky vojakov, ktorí bojovali proti fašizmu, uráža a napáda veteránov tejto vojny a ich príbuzných.  Jaroš, vodca Pravého bloku verejne vyzval teroristu Doku Umarova k teroristickej činnosti na území Ruska. Pre vyznávačov americkej demokracie uvádzam, že Doku Umarov je aj na zozname teroristov USA. Toto je dnes reálny rozklad síl na Ukrajine!!!

 

O žiadnej demokracii tu ani nemôže byť reč. Na Ukrajine totiž došlo k rozkladu základných princípov, na ktorých je demokracia založená! Zákonodarna, súdna a výkonná moc neexistujú. Jediné, čo tu existuje je CHAOS, napätie a destabilizácia vo všetkých oblastiach verejného života a zradikalizované masy, ktoré ovládajú extrémisti. Je žiaľ veľmi pravdepodobné, že sa to bude ešte zhoršovať, ak zoberieme do úvahy, že Ukrajina je na hrane ekonomického krachu a pomaly každý druhý je tam ozbrojený. Toto je reálny stav.

 

Je Rusko agresor? 

 

Rusko aj keby chcelo rokovať, tak nemá s kým rokovať!  Reálny partner, ktorý by dodržal dohody na Ukrajine nie je. S teroristami a fašistami Rusko nikdy nebude rokovať. Keď Rusko konalo a na ochranu bezpečnosti a životov Rusov žijúcich na Kryme, deklarovalo pripravenosť zasiahnuť aj vojensky, roztrhlo sa vrece s vyjadreniami domácich aj svetových lídrov od USA po Slovensko. 

 

Človek už nevie, či sa má smiať, či plakať, keď číta vyjadrenie amerického prezidenta Obamu, ktorý sa nerozpakuje v telefonickom rozhovore Putinovi povedať, že Rusko porušilo suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny, čo znamená porušenie medzinárodného práva… Generálny tajomník NATO sa dal počuť, že Rusko svojimi vojenskými aktivitami ohrozuje mier v Európe a to, čo robí Rusko NATO považuje za porušenie princípov Charty OSN.

 

To majú už celý svet načisto za úplných idiotov? Po tom všetkom, po zločinoch podľa medzinárodného práva, ktoré USA popáchali ešte majú tú drzosť vôbec tento termín brať do úst? Irak, Afganistan, Lýbia, Sýria… to bolo čo? Šírenie demokracie? Rusi aspoň reálne ochraňujú Rusov žijúcich na Kryme, resp. východnej Ukrajine. Nikto ich tam nikdy nedoviezol, oni tam žili historicky, len Ukrajina sa o ich územia rozšírila. Koho ochraňovali USA v štátoch, kde po ich vstupe je zabíjanie na dennodennom poriadku?

 

Obama v deň keď káže o štátnej suverenite Putinovi, zároveň žiada Kongres USA o schválenie vojenského útoku na Sýriu! Trpí snáď prezident USA schizofréniou? Alebo skôr zo svojej pozície samozvaných vládcov sveta si myslia, že im je všetko dovolené? Možno to tak bol, ale ten čas KONČÍ! 

 

Priam svätokrádežne vyznieva, keď predstaviteľ NATO spomína Chartu OSN. Okrem iných zločinov, máme všetci v čerstvej pamäti bombardovanie Juhoslávie v marci roku 1999. Operácia NATO bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN! USA a jeho spolupáchatelia vtedy 90 dní bombardovali krajinu v Európe, cieľmi boli z 98% civilné objekty a tisíce nevinných ľudí zaplatilo za toto „humanitárne“ bombardovanie svojimi životmi. 

 

A títo svetoví „mierotvorcovia“ dnes, potom čo zorganizovali ďalšiu revolúciu, tentokrát na Ukrajine, teraz s rukami od krvi mnohých obetí svojej politiky vo svete, kážu o mieri… Presne ako vo svojej piesni spieva K.Kryl: „…a na rohu ulice vrah o morálce káže…“. 

Hysterické reakcie predstaviteľov USA, NATO a ďalších ich spojencov sú opodstatnené. Rusko ich prekvapilo svojou reakciou. Nečakali to. A sú v šoku. Lebo preklad toho, čo sa zo strany Ruska udialo je : Monopolárny svet končí, svetový policajt dostal padáka!

 

DOBRO PAŽALOVAŤ V BIPOLARNOM MIRE!     

 Anna Belousovová – predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť 

 

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303456x
Priemerná čítanosť článkov: 10464x

Autor blogu

Kategórie