Založ si blog

Ľudskosť aj svedomie máme na kľúčik?

Slovenské osobnosti zareagovali na tragédiu v Rakúsku, ktorá pripravila o život desiatky utečencov. Udusili sa v aute nelegálnych prevádzačov. Je mi ich veľmi ľúto. Medzi obeťami boli aj deti …


VÝZVA K ĽUDSKOSTI získava stále viac a viac podporovateľov.  Tragédia desiatok obetí ľudí dojala. Nemôžem sa však ubrániť dojmu, že sme aj tak nejaký zvláštny národ. Vrátane jeho osobností.
Kde boli tieto osobnosti v roku 1999, keď NATO bombardovalo Juhosláviu? Za 11 týždňov zabilo NATO 2000 nevinných ľudí, z toho bolo 88 detí, 5000 ľudí bolo zranených, 1000 nezvestných.
Doteraz tam ľudia umierajú na následky bombardovania, pretože NATO použilo hlavice obohatené uránom.

Kde boli vyzývatelia k ľudskosti, keď ukrajinská vláda začala na východe krajiny tzv. antiteroristickú operáciu, v rámci ktorej sú za teroristov považovaní aj civili, sú vraždení  a zmrzačovaní nielen dospelí, ale aj deti?
Vo Výzve k ľudskosti sa píše :
„Nenechajme ľudí trpieť a umierať pred naším prahom“.
„..ak slušný človek vidí niekoho umierať, nemôže ostať ľahostajný.“
„Neudialo sa to niekde v Afrike, ale pár km od Slovenska.“
Áno vážené osobnosti, aj v Juhoslávii umierali a na Ukrajine stále umierajú ľudia pred našimi očami. Ani Juhoslávia nebola a Ukrajina nie je v Afrike. Bolo a je to len pár kilometrov od Slovenska, doslova pred prahom EÚ, ktorá nielenže mlčala a mlčí.  Ona to podporovala a podporuje!
A kde boli vtedy „osobnosti“ ?
Tiež mlčali.
Protest proti bombardovaniu Juhoslávie prišiel verejne podporiť jedine Jožo Ráž. A na Ukrajine niektoré politické „osobnosti“ boli podporiť Majdan, ktorý bol začiatkom občianskej vojny.
Sme my taký divný národ…..Akoby aj svedomie už ľudia mali na kľúčik. Tam je to povolené, tam sa môže ozvať a tam to nie je povolené, tam ho treba zatlačiť do kúta a pre istotu mu prelepiť ústa páskou. To, čo sa podriaďuje takejto autocenzúre, však už svedomím nie je.
A národ bez svedomia prestáva byť národom.

 

Anna Belousovová – Národná koalícia

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303467x
Priemerná čítanosť článkov: 10464x

Autor blogu

Kategórie