Založ si blog

Kollár ako Kiska

Niekedy mi je doslova do plaču a chytá ma zúfalstvo z jemne povedané naivnosti a hlúposti tohto národa.  Aspoň z jeho časti. Tieto dni ma tieto pocity chytali pri čítaní niektorých reakcií v diskusiách o vstupe B. Kollára do politiky.


Je to naozaj do plaču, ako mnohí papajú aj s navijakom jeho premyslenú, dlho pripravovanú cielenú kampaň, ktorá ho má prezentovať pomaly ako radového občana, ktorý sa už na to všetko nemohol dívať a musel sa aktívne zapojiť do diania. Kollár nie je ani radový občan a ani nejde nikoho zachraňovať. Ľudia sú však nepoučiteľní a stále chcú veriť rozprávkam o dobrom boháčovi, ktorý si nahonobil majetok a teraz sa rozhodol zachrániť aj ich.


Jeden taký princ Bajaja tu už bol a nie tak dávno. Volá sa Kiska vážení spoluobčania a pod vplyvom jeho reči a sľubov ste si ho zvolili za prezidenta, ktorému teraz neviete prísť na meno, za ktorého sa hanbíte a ak by sa dalo, vrátili by ste koleso času nazad. Nedá sa to a nebude sa to dať nikdy! Namiesto reči a sľubov ste sa vtedy, keď ste rozhodovali o hlave štátu, mali zaujímať ako zbohatol! Ako sa dostal ku svojmu obrovskému majetku!


Prečo? Preto, lebo spôsob akým človek majetok nadobúda ho charakterizuje viac, ako by si sám chcel priznať! V prípade hlavy štátu to bolo to, čo slušný človek nazýva úžera. Úžera je vlastne jeden z najnemorálnejších spôsobov získavania majetku Je to bohatnutie na biede chudobných a bezbranných. Mne bol Kiska odporný od začiatku, keď sa objavil a mňa nesklamal, ja som ho nevolila. Teraz sa z radov boháčov samoobjavil nový spasiteľ Kollár.

 

Mnohí ho velebia ako odvážne hlása svoje názory na imigrantov a vraj on kradnúť v politike nebude, má dosť . Detská naivita Slovákov!! Alebo hlava už rozbitá od hrabiel, na ktoré hlúpo a dôverčivo stále stúpajú? V prvom rade by mňa, aj keď tohto pána určite voliť nebudem, zaujímal pôvod jeho majetku .  Ale prosím bez tých zverejnených rozprávok o podnikaní už v období socializmu a o tom ako tento čestne zarobený kapitál na hnusnom socializme výhodne investoval a rozmnožoval a rozmnožoval a rozmnožoval….

 

Od 90 rokoch  „čestne“ bohatli len tí, čo podnikali v tesnom spojení s politikou (aj keď v nej neboli), alebo tí, ktorí mali dobré vzťahy s podsvetím. Možná je aj kombinácia oboch možností. Pán Kollár podľa mňa nie je výnimkou. Ja ho typujem na kombináciu uvedených možností. Takže moji milí slovenskí voliči, je čas dospieť a prestať naivne žrať rozprávky o boháčoch, ktorí vás idú zachraňovať.  Takých ste mali a máte vo vláde. A platilo a platí: ak sa človek chová nemorálne pri získavaní peňazí a v osobnom živote, takisto sa bude chovať aj v politike .  Charakter človeka sa totiž vstupom do politiky nemení, len sa prejavuje!!!

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303672x
Priemerná čítanosť článkov: 10471x

Autor blogu

Kategórie