My sme tu doma! My rozhodujeme!

16. júna 2015, Anna Belousovová, Nezaradené

Európsky parlament schválil kvóty pre jednotlivé členské krajiny, podľa ktorých sa majú prerozdeľovať utečenci. Je to ďalšie, z radu veľmi nebezpečných rozhodnutí EÚ.

To, že emigrantov budeme prerozdeľovať, nevyrieši žiadny problém, pretože sa neriešia príčiny, pre ktoré títo ľudia opúšťajú svoje domovy. Naopak, vytvára obrovské problémy: čo v Európe s nimi? Čo v Európe s ďalšími, ktorí prídu po nich?

 
Prvotný nával utečencov už teraz vyvoláva situácie, ktoré štáty Európy nevedia zvládnuť. Stačí si pozrieť zábery z francúzskej diaľnice, kde zastavujú autá a snažia sa za každú cenu dostať do Anglicka, alebo zábery z Grécka, či Talianska, kde obsadzujú domy a vypudzujú z nich majiteľov, stačí si prečítať správy z utečeneckých táborov, kde nastoľujú svoje poriadky vyhlasujúc „tu je islamský štát“.

 
Máme, čo sme nechceli. Európa, ktorá sa dala vtiahnuť do ukrajinského konfliktu a zatiaľ studenej vojny s Ruskom sa stáva ľahkou korisťou pre hordy dobyvateľov. Stredovek sa vracia.Tento krát však novodobí dobyvatelia neprišli na koňoch a s mečmi. Oni obsadzujú starý kontinent jeho vlastnými zbraňami, pomýlenou tolerantnosťou a solidaritou, predajnosťou a hlúposťou jeho politikov. Tento krát však plesniví byrokrati v Európe začali veľmi nebezpečnú hru s ohňom a pritom si asi nevšimli, že sedia na sude pušným prachom.
Odpoveď na bruselské šialenstvo je len jedna:

Tí, čo majú ešte zdravý rozum, nevymetený médiami, musia nájsť sily a bláznom zobrať moc!
Iná cesta nie je ani pre Slovensko.
Je na čase nielen povedať, ale aj konaním dať najavo:
My sme tu doma!!!
Toto je náš domov, naša vlasť!
A len my a nie nikto iný, máme právo a budeme rozhodovať o tom, koho prijmeme ako hosťa!
O tom za nás nebude rozhodovať pár zapredancov v Bruseli.
A až na pár domácich zapredancov je odpoveď väčšiny Slovákov jasná:
My sme tu nikoho nepozývali, my tu utečencov nechceme!
My sme ich krajiny nerozvrátili.
My ich živiť na úkor našich dôchodcov a detí  nebudeme!
Len spoločne, spájaním síl všetkých, ktorým ide o národ, o Slovensko, o zachovanie skutočných kresťanských hodnôt máme šancu sa pokúsiť o záchranu a obrodu.

 

Keď tu namiesto našich kresťanských chrámov budú stáť mešity, vtedy bude už neskoro…