Kollár ako Kiska

11. novembra 2015, Anna Belousovová, Nezaradené

Niekedy mi je doslova do plaču a chytá ma zúfalstvo z jemne povedané naivnosti a hlúposti tohto národa.  Aspoň z jeho časti. Tieto dni ma tieto pocity chytali pri čítaní niektorých reakcií v diskusiách o vstupe B. Kollára do politiky.


Je to naozaj do plaču, ako mnohí papajú aj s navijakom jeho premyslenú, dlho pripravovanú cielenú kampaň, ktorá ho má prezentovať pomaly ako radového občana, ktorý sa už na to všetko nemohol dívať a musel sa aktívne zapojiť do diania. Kollár nie je ani radový občan a ani nejde nikoho zachraňovať. Ľudia sú však nepoučiteľní a stále chcú veriť rozprávkam o dobrom boháčovi, ktorý si nahonobil majetok a teraz sa rozhodol zachrániť aj ich.


Jeden taký princ Bajaja tu už bol a nie tak dávno. Volá sa Kiska vážení spoluobčania a pod vplyvom jeho reči a sľubov ste si ho zvolili za prezidenta, ktorému teraz neviete prísť na meno, za ktorého sa hanbíte a ak by sa dalo, vrátili by ste koleso času nazad. Nedá sa to a nebude sa to dať nikdy! Namiesto reči a sľubov ste sa vtedy, keď ste rozhodovali o hlave štátu, mali zaujímať ako zbohatol! Ako sa dostal ku svojmu obrovskému majetku!


Prečo? Preto, lebo spôsob akým človek majetok nadobúda ho charakterizuje viac, ako by si sám chcel priznať! V prípade hlavy štátu to bolo to, čo slušný človek nazýva úžera. Úžera je vlastne jeden z najnemorálnejších spôsobov získavania majetku Je to bohatnutie na biede chudobných a bezbranných. Mne bol Kiska odporný od začiatku, keď sa objavil a mňa nesklamal, ja som ho nevolila. Teraz sa z radov boháčov samoobjavil nový spasiteľ Kollár.

 

Mnohí ho velebia ako odvážne hlása svoje názory na imigrantov a vraj on kradnúť v politike nebude, má dosť . Detská naivita Slovákov!! Alebo hlava už rozbitá od hrabiel, na ktoré hlúpo a dôverčivo stále stúpajú? V prvom rade by mňa, aj keď tohto pána určite voliť nebudem, zaujímal pôvod jeho majetku .  Ale prosím bez tých zverejnených rozprávok o podnikaní už v období socializmu a o tom ako tento čestne zarobený kapitál na hnusnom socializme výhodne investoval a rozmnožoval a rozmnožoval a rozmnožoval….

 

Od 90 rokoch  „čestne“ bohatli len tí, čo podnikali v tesnom spojení s politikou (aj keď v nej neboli), alebo tí, ktorí mali dobré vzťahy s podsvetím. Možná je aj kombinácia oboch možností. Pán Kollár podľa mňa nie je výnimkou. Ja ho typujem na kombináciu uvedených možností. Takže moji milí slovenskí voliči, je čas dospieť a prestať naivne žrať rozprávky o boháčoch, ktorí vás idú zachraňovať.  Takých ste mali a máte vo vláde. A platilo a platí: ak sa človek chová nemorálne pri získavaní peňazí a v osobnom živote, takisto sa bude chovať aj v politike .  Charakter človeka sa totiž vstupom do politiky nemení, len sa prejavuje!!!