Založ si blog

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.


Mnohokrát až odstup rokov ukáže pravdu a podstatu dejov a udalostí. Roky postupne ukázali, že Nežná revolúcia bol dobre pripravený prevrat a okrem iných sa na ňom podieľali samotní predstavitelia bývalého režimu a ŠTBáci. Dnes keď skutočnú moc majú nielen u nás, ale v mnohých bývalých krajinách soc.tábora komunistickí a štbácki papaláši, ich deti a vnuci, pravda o novembrovom prevrate bije do očí.

 

Stačí sa pozrieť na „našich“ oligarchov a vplyvných kapitalistov alebo politikov. Rodná strana by sa za ich mocenský apetít hanbiť nemusela.
No označenie dnešného dňa je však veľmi správne a mali by sme si tento deň pripomínať napriek všetkému. Boj za slobodu a demokraciu je správne pomenovanie našich túžob a nádejí s pred mnohých rokov!!!  Len si treba uvedomiť, že tento boj nie je vybojovaný. Boj za slobodu a demokraciu neskončil.
Práve naopak! Keď pozorujem dnešný svet a Slovensko nevynímajúc, má stále väčší zmysel a opodstatnenosť.

 

Takže, milí priatelia, nenadávajme na tento deň. Práve naopak: berme ho ako príležitosť na zamyslenie a odhodlanie v boji pokračovať a nebyť stádom oviec, ktoré vodcovia strihajú až na kožu a ženú na jatky …..

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Kollár ako Kiska

11.11.2015

Niekedy mi je doslova do plaču a chytá ma zúfalstvo z jemne povedané naivnosti a hlúposti tohto národa. Aspoň z jeho časti. Tieto dni ma tieto pocity chytali pri čítaní niektorých reakcií v diskusiách o vstupe B. Kollára do politiky.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303448x
Priemerná čítanosť článkov: 10464x

Autor blogu

Kategórie