Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17. novembra 2015, Anna Belousovová, Nezaradené

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.


Mnohokrát až odstup rokov ukáže pravdu a podstatu dejov a udalostí. Roky postupne ukázali, že Nežná revolúcia bol dobre pripravený prevrat a okrem iných sa na ňom podieľali samotní predstavitelia bývalého režimu a ŠTBáci. Dnes keď skutočnú moc majú nielen u nás, ale v mnohých bývalých krajinách soc.tábora komunistickí a štbácki papaláši, ich deti a vnuci, pravda o novembrovom prevrate bije do očí.

 

Stačí sa pozrieť na „našich“ oligarchov a vplyvných kapitalistov alebo politikov. Rodná strana by sa za ich mocenský apetít hanbiť nemusela.
No označenie dnešného dňa je však veľmi správne a mali by sme si tento deň pripomínať napriek všetkému. Boj za slobodu a demokraciu je správne pomenovanie našich túžob a nádejí s pred mnohých rokov!!!  Len si treba uvedomiť, že tento boj nie je vybojovaný. Boj za slobodu a demokraciu neskončil.
Práve naopak! Keď pozorujem dnešný svet a Slovensko nevynímajúc, má stále väčší zmysel a opodstatnenosť.

 

Takže, milí priatelia, nenadávajme na tento deň. Práve naopak: berme ho ako príležitosť na zamyslenie a odhodlanie v boji pokračovať a nebyť stádom oviec, ktoré vodcovia strihajú až na kožu a ženú na jatky …..