Založ si blog

Belousovová: Maďar a privatizér má byť národným buditeľom?

Niekde som počula, že do politiky idú ľudia, ktorí nie sú celkom normálni. Ten, kto mi to vtedy hovoril, však nešpecifikoval v akom zmysle. Spomenula som si na toto tvrdenie, keď som dnes sledovala diskusnú reláciu na TA3, ktorá bola vyhradená na prezentáciu nového predsedu SNS Andreja Danka. Tento človek sa bez hanby a výčitiek svedomia tvári ako „nová“ tvár v politike, hovorí o hrubej čiare za minulosťou spojenou s privatizačnými a inými kauzami bývalých predstaviteľov strany a doslova si hrkúta s predsedom SMK, až človek nadobúda pocit, že ide o potencionálnych koaličných partnerov.

Pozrime sa teda, kto to hovorí? Danko dnes nespadol z Mesiaca, má za sebou bohatú minulosť a byť ním, resp. jeho sponzorom, tak si veľmi dobre rozmyslím, či vôbec liezť na oči verejnosti! V prvom rade je trochu smiešne, že predsedom SNS sa stal človek, ktorého materinská reč je maďarčina. Jeho matka, za slobodná Görgeiová, je Maďarka ako repa! Nemám nič proti Maďarom, ale myslím si, že Slováci ešte nie sú natoľko retardovaný národ, aby im predsedu „národnej“ strany musel robiť Maďar.

 

Danko, ktorý robí hrubé čiary za minulosťou, by zrejme rád zabudol aj na tú svoju. Napriek veku je totiž jeden z privatizérov z obdobia Mečiarovej privatizácie! Lesostav Revúca privatizoval ešte ako študent VŠ, spolu so svojou rodinou!!! Za pár rokov išiel podnik do konkurzu a zamestnanci na ulicu. Dnes tento človek bez hanby ide sľubovať nové pracovné miesta.

 

Zaujímavé by bolo pozrieť sa aj na to, ako zastával zájmy Slotu v orgánoch viacerých štátnych podnikoch, kde ho Slota nominoval. Išlo o veľmi zaujímavé podniky. Vo volebnom období 2006 – 2010 pôsobil v štyroch dozorných radách ako Slotov nominant, mal ešte toľko síl, že poskytoval od roku 2007 ako advokát aj paušálne právne služby Miestnemu úradu v Rači za „symbolickú sumu“ 160 tisíc Sk mesačne. Vo volebnom období 2006 – 2010 poskytoval obdobné právne služby aj Miestnemu úradu v Ružinove. Osobne mi prídu tieto služby prehnané.  Danko právne pomáhal v období 2006 – 2010 aj a.s. Verejne prístavy, ktorú riadili  Slotovi nominanti. Jeden Dankov právny úkon pre a.s. Verejné prístavy vyšiel na  1 milión korún, pričom  Verejne prístavy a.s. majú svoje vlastne právne oddelenie!

 

V čase krízy a uťahovania opaskov Slovenská pošta, ktorú riadili Slotovi nominanti náhle zistila, že musí v Revúcej kúpiť budovu. Budovu v Revúcej kúpila od Ondreja Danka (otca Andreja Danka) za 8 miliónov korún aj napriek tomu, že pošta túto budovu vôbec nepotrebovala. 

 

 

Čo sa mi vynorí pri mene Danko?

 

Pri mene A.Danka sa mi vždy vynoria dve spomienky: prvá je z obdobia koaličnej vlády s Mečiarom, keď tento človek absolvoval základnú vojenskú službu na sekretariáte min.obrany Siteka. Pamätám si, ako ho sprevádzal na politické pondelkové grémia, nesúc mu aktovku.  Druhá spomienka je spojená s jeho hlasovaním za moje vylúčenie zo strany, za to že som vraj verejnou kritikou káuz (emisie, nástenka…) poškodzovala meno strany!

 

Dnes sa tento človek tvári ako národný obroditeľ slovenského národa a záchranca slovenskej ekonomiky. Bolo by to smiešne, keby to nebolo také cynické. Je mi jasné, že „majitelia Slovenska“ kalkulujú s vývojom v Európe, kde sa očakáva vzostup národných síl a tiež s tým, že Fico bude postupne strácať percentá a potrebujú pripraviť nového lídra, aby ani percento nevyšlo nazmar. Len jedno ma štve stále viac a viac. A rada by som sa ich otvorene opýtala: To si už naozaj myslíte, že tento národ je úplne osprostený, aby ste si z neho po jeho ožobračení ešte robili hlúpe žarty tým, že Maďar a privatizér má byť národným buditeľom?! Bavíte sa na tom dobre?!

 

Anna Belousovová

predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť 

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303770x
Priemerná čítanosť článkov: 10475x

Autor blogu

Kategórie