Založ si blog

Cyprus – ďalšia rozprávka babičky Európy

Tak opäť sa ideme skladať! Tento raz Cypru bude poskytnutá záchranná „pôžička“ v sume 10 miliárd EURO, hoci pôvodne chceli 17 miliárd EURO.

Lídri krajín EÚ a EMÚ sa tak dohodli! A ty občan sa môžeš akurát tak rozčuľovať a začať čítať články o tom  ako sme vlastne vyhrali, ako zachraňujeme samých seba a ako …a ďalšie nezmysly.

Mne pri ich čítaní začali vŕtať hlavou niektoré otázky. Napríklad:

– Na čo a komu sa vlastne skladáme?

– Komu ide 10 miliárd EURO?

– Kde ich Cyperčania vlastne prehajdákali?

 

Cyprus je malá krajina, má len 800 000 obyvateľov (asi dve Bratislavy), hospodárstvo tvorí  poľnohospodárstvo, cestovný ruch a bankový sektor.

Povedali by ste si: Veď ich môže ľavou zadnou uživiť poľnohospodárstvo a cestovný ruch. Náklady na život nie sú také veľké. Ak už len zoberieme teraz naše aktuálne náklady na vykurovanie, keď zima je tu pomaly pol roka.

Ak počítame, zistíme, že na 1 Cyperčana prispejeme spolu s ostatnými štátmi EÚ sumou 12 500 EUR!!!

To je však veľký omyl! Bežný Cyperčan týchto peňazí neuvidí ani cent!

Dokonca aj bežní občania Cypru, ktorí majú svoje úspory v bankách budú musieť zaplatiť z nich ďalšiu daň. To sú tí, ktorí celými dňami stoja pred bankomatmi  a bankami v snahe zachrániť svojich pár šušňov.

Tak komu vlastne ide 10 miliárd EURO?

 

A kto ich prehajdákal? Odpoveď je veľmi jednoduchá BANKY!

A nielen cyperské! Pravda je totiž  taká ,že  normálny Cyperčan z finančnej pomoci neuvidí naozaj ani cent.10 miliárd je určených pre cyperské banky, tie banky, ktoré robili špekulatívne obchody s gréckymi bankami a tie zas s nemeckými, francúzskymi a anglickými. Špekulatívne bankové operácie je ešte slabé slovo, ak sa pozrieme do detailov o čo vlastne ide. Ja by som to nazvala bankové podvody!

 

Uvediem konkrétny príklad:

Niekto si zoberie v banke hypotéku, napr. 100 000 eur. Postaví dom, ktorý banke založí. Banka  vystaví bankový produkt-hypotekárny záložný list a obchodujú sním s inými bankami. Predá ho napr. za 150 000 euro, ďalšia  za 200 000… nakoniec sa môže stať, že hodnota hypotekárneho záložného listu je v banke X v hodnote 300 000eur. Ale to sú len fiktívne,účtovné peniaze, pretože fyzická hodnota je stále tá istá len 100 000 euro. Povedzme to priamo-ide vlastne o podvod, o umelé účtovné zvýšenie hodnoty, ktorá nie je krytá ani fyzickou, ani duševnou hodnotou v tej miere ako bolo navýšenie.

Z toho, čo som uviedla je jasné, že politické špičky krajín EU sa dohodli nie na pomoci Cypru, ale na pomoci cyperským bankárom a z nich si svoje odlejú grécke a z tých zase nemecké, francúzske a anglické banky.

Ako v tej rozprávke o dedkovi a repke.


Politici Európy by mali robiť poriadok v prvom rade s BANKAMI. Ale to nebudú, pretože to by išli proti veľkému kapitálu a my dnes žijeme v dobe zvrhlého kapitalizmu, keď nie politika ovláda kapitál, ale kapitál ovláda cez nastrčené politické figúrky politiku.

Čiže pes pána neuhryzne!

Len dokedy takto bude?

Dokedy bude nielen Európu, ale aj svet vyciciavať medzinárodná banková mafia v porovnaní s ktorou sa tá skutočná môže len červenať od hanby?

Podľa mňa dovtedy, kým nedôjde k znárodneniu bánk! Iné riešenie nie je.

A nie je to ani utópia.

 

V prípade Cypru si totiž málokto z „kompetentných“ všimol jedno vážne špecifikum, niečo, čo  sme tu doteraz nemali:

Na sanovaní bankových podvodov ich majiteľov sa majú podieľať všetci, ktorí majú v bankách vklady.

Čert zober tých, ktorí  tam majú svoje zisky z okrádania vlastných štátov a ich občanov. Ale  platiť majú za podvody bankárov aj normálni ľudia, ktorí v strachu o celoživotné úspory stoja pred bankomatmi!

Toto môžeme čakať aj u nás. A vtedy si väčšina uvedomí, že babička Európa nás napchávala rozprávkami a my si uvedomíme, že tá o ktorej sa hovorilo „o chorom, ktorý nesie zdravého“! Je o nás, ktorí  precviknutím  opaskom úsporných opatrení vlečieme na pleciach zdravých a poriadne vyžratých podvodníkov!

 

Anna Belousovová

Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť

 

 

 

 

 

 

 

 

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 302910x
Priemerná čítanosť článkov: 10445x

Autor blogu

Kategórie