Založ si blog

Nenechajme sa vtiahnuť do vojny proti Rusku v záujme kapitálu USA

Pod vedením USA sa dnes začalo vojenské cvičenie NATO na Ukrajine za účasti 1300 vojakov z pätnástich členských štátov. Je to prvý krát v histórii NATO, čo sa v krajine, ktorá sa ešte len pred pár dňami zmietala v občianskej vojne, uskutočňuje vojenské cvičenie.

Takúto demonštráciu sily v čase krehkého prímeria bojujúcich strán nemožno hodnotiť inak ako prípravu na vojenský zásah NATO na Ukrajine. V piatok vstúpili do platnosti nové sankcie Bruselu voči Rusku, ktoré podporilo napriek vyhláseniam Róberta Fica o využití práva veta aj Slovensko. V tejto súvislosti sa vynára mnoho otázok. Napríklad za čo EÚ pod tlakom USA vlastne trestá Rusko?

 

Prímerie bolo dosiahnuté s pomocou RF a o zvyšovanie napätia na Ukrajine sa usiluje NATO. Vojenské cvičenie je toho jasným dôkazom. Zúčastňuje sa tohto cvičenia aj armáda SR? Ukrajinský minister obrany vyhlásil, že štáty NATO dodávajú Ukrajine zbrane ako pomoc na boj s proruskými separatistami. Ukrajinská armáda pritom za separatistov a teroristov považuje deti, ženy, civilné obyvateľstvo. Obete z radov týchto „teroristov“ sú tisícky.

 

Podporuje SR vojensky kyjevskú vládu, ktorá vedie vojnu voči vlastným obyvateľom? Máme považovať toho cvičenie za prípravu na vojenský zásah NATO na Ukrajine? Na tieto a ďalšie otázky by mala odpovedať vláda SR. Sú to otázky, ktoré sa priamo dotýkajú bezpečnosti a života každého občana SR. Slováci už majú neblahé historické skúsenosti s bratovražedným bojom na strane agresora. My sa nechceme dať vtiahnuť do vojny proti Rusku v záujme amerického kapitálu.
Anna Belousovová – predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť – naša strana

 

 

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303847x
Priemerná čítanosť článkov: 10477x

Autor blogu

Kategórie