Založ si blog

Za koho kope Islamský štát alebo: Zaujímavé súvislosti okolo Islamského štátu

Svetové média pred pár dňami priniesli informácie o tom, aké plány má Islamský štát. Tak sme sa dozvedeli, že aj Slovensko patrí do sféry ich záujmu a aj my sa máme stáť súčasťou IŠ.

Pri podrobnejšom skúmaní zverejnenej mapky, ktorá dokumentuje plány IŠ, ma napadlo niekoľko vecí:
– je veľmi zaujímavé, že sa IŠ nechce rozširovať na územia štátov západnej Európy, Talianska, či severnej Európy. Veď tam už teraz žije niekoľko miliónov moslimov. Netlačia sa ani do Poľska, Čiech, ani na Ukrajinu. Nie že by som im to želala, ale napr. na Ukrajine, rozvrátenej importom demokracie západného typu, by to mali ľahšie.
– alebo o tieto štáty nemajú záujem z iných dôvodov. Oni totiž už sú pod vplyvom jednej svetovej mocnosti – USA a mapka rozširovania IŠ ako puzzle dopĺňa tie štáty Európy, no nielen Európy, kde USA taký jednoznačný vplyv nemajú, čo sa napr. prejavilo aj v nesúhlase s umiestnením stálych vojenských základní NATO = USA, alebo systémov PRO na území týchto štátov.
– nedávno som niekde čítala, že IŠ sa chce teroristickými útokmi pomstiť Európe za smrť Bina Ladina. Prečo Európe? Máme predsa ešte v živej pamati, ako to bolo! Popravu Bin Ladina uskutočnili príslušníci americkej armády a celú „akciu“ sledovali a riadili v režime online z Bieleho domu. Teda nie že by som američanom nejaké teroristické útoky želala, ale čo má s popravou Bin Ladina spoločné Európa?
– z oficiálnej správy OSN vyplýva, že na výkupnom získal IŠ v rokoch 2004 až 2012 120 miliónov dolárov. Ďaľším zdrojom financovania je predaj ropy z obsadených území.
Nie som vojenský odborník, no 120 miliónov za 8 rokov je hádam trochu málo na vybudovanie takej teroristickej organizácie, ktorú nie sú schopné poraziť svetové vojenské mocnosti a zoskupenia.

 

Čiže, logicky sa núka otázka: Kto to platí? Kto IŠ financuje?
A ďaľšia: Kto s nimi obchoduje? Kto od nich kupuje ropu?
Keď Rusko na základe referenda prijalo Krym, EÚ na čele s USA veľmi rýchlo zareagovali uvalením sankcií. V prípade čulého obchodovania s IŠ však všetci robia mŕtveho chrobáka.

 

Veľmi zaujímavé tiež je, že nástup IŠ a intenzívna teroristická činnosť sa nápadne časovo zhoduje s doteraz nevídanou vlnou (doslova tsunami) migrantov na európsky kontinent. Iste, tvrdia nám, že utekajú práve pred IŠ. No väčšina, ako sa ukazuje, uteká za lepším životom. Sú to ekonomickí migranti. Tiež je veľmi zaujímavé, že IŠ sa začalo dariť v krajinách, kde USA so svojími spojencami vykonali štátny prevrat, priviedli ich do chaosu a k rozvratu a následne odtiaľ stiahli svoje vojenské sily. Doslova uvoľnili miesto IŠ.

 

Vráťme sa však do Európy. Európa dnes doslova melie z posledného. Európou sa šíri strach a panika. Príčin je mnoho, napr.:
Grécka kríza
Hrozba krachu eura
Ukrajinská kríza
Teroristické hrozby
Utečenecké tsunami
K tomu treba ešte dodať, že vedenie EÚ nie je schopné adekvátne reagovať a riešiť problémy a vlády väčšiny členských štátov čakajú ako na spasenie na príkazy z Bruselu a nie sú ani schopné, ani ochotné konať. Výsledkom toho všetkého sú obavy a čoraz intenzívnejší pocit strachu a ohrozenia, ktorí sa šíri medzi obyvateľmi Európy. Stačí málo a tento strach dosiahne takú mieru, že Európa bude ochotná súhlasiť so všetkým a naozaj všetkým, len aby jej bol zaručený niekym pokoj, mier a istoty.

 

Bude sa hlásiť aj so stálou vojenskou prítomnosťou NATO = USA vo všetkých štátoch. Bude súhlasiť aj s veľmi úzkou ekonomickou spoluprácou so silným partnerom, ktorým v tomto prípade bude USA. Aj keď výhody tejto spolupráce budú na strane toho silného partnera.
Európa bude súhlasiť s tým, že sa stane kolónia! A niekto v Bielom dome bude znova online sledovať a riadiť popravu. Popravovaným však bude náš kontinent. Vlastne vtedy už nie náš ….

 

Anna Belousovová – NÁRODNÁ KOALÍCIA

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303783x
Priemerná čítanosť článkov: 10475x

Autor blogu

Kategórie