Založ si blog

Kto si zaslúži potrestať za Grécko?

Gréci sa v nedeľnom referende rozhodli. Povedali jasné NIE vydieračským požiadavkám EÚ a MMF. Také je rozhodnutie gréckeho národa. Nie tak ako je zvyknutá „demokratická“ EÚ, kde sú národy a občania len štatisti a rozhodnutia za nich robí úzka európska  alebo štátna politická elita, hoci názov elita tu nie je na mieste. Skôr by sa dalo povedať ochrancovia záujmov kapitálu všetkého druhu.

Tieto dni mnohí politici vyzývali na prísny postup voči Grécku, dokonca niektoré choré hlavy žiadali prísne potrestanie Grécka. Žiadalo by sa opýtať, za čo? Za čo má byť Grécko trestané? Za to, že odmieta diktát EÚ, jej komisie a MMF? Za to, že súčasná grécka vláda ctiac si základné princípy demokracie, ktorá mimochodom má práve v Grécku svoju kolísku, dala možnosť ľudu krajiny vybrať si ďalšiu cestu? Politici bažiaci po trestoch a po vyvodzovaní zodpovednosti z gréckej krízy, mali by predovšetkým vedieť, ako a kde sa to celé začalo.

 

V prvom rade Grécko nemalo ani vstúpiť do európskej menovej únie, nemalo prejsť na euro, pretože na tento krok nebolo vôbec pripravené. O tom, že to tak je,  museli veľmi dobre vedieť všetci, ktorí rozhodnutie o vstupe Grécka do EMÚ prijímali. Rozhodnutie o jeho prijatí aj napriek tomu urobili. Nie však v prospech Grécka, ale v prospech nadnárodného kapitálu. Pred piatimi rokmi začalo mať Grécko vážne problémy so zadlženosťou, nebolo schopné splácať svoje dlhy. Pritom v Gréckej ekonomike sa nijaké závratné zmeny neudiali. Platy, dôchodky, ceny, produktivita gréckej ekonomiky boli cca také ako v časoch, keď nemecké, francúzske a anglické banky poskytovali Grécku bez problémov obrovské pôžičky. Ak si obyčajný človek chce zobrať úver, banky veľmi prísne kontrolujú jeho schopnosť úver aj splatiť, kontrolujú príjmy, zadlženie, dokonca vek. To aby ste stihli pred smrťou dlhy splatiť.

 

V prípade krajín sa robí niečo podobné. Členské štáty EÚ posielajú každoročne  Európskej komisii správy o stave ekonomiky. Keď začala grécka kríza, zistilo sa, že vtedajšie vlády Grécka posielali do Bruselu falošné správy, ktoré boli  vylepšené. Je veľmi zaujímavé, že Európska komisia na to neprišla a ešte zaujímavejšie je, že banky  poskytujúce úvery nemali záujem si údaje preveriť.

 

Sú len dve možnosti. Buď na čele Európskej komisie aj týchto bánk sú úplní diletanti až idioti  alebo všetci zainteresovaní veľmi dobre vedeli, aká je skutočnosť, no napriek tomu úvery Grécku poskytovali. Pýtate sa prečo? No preto, lebo veľmi dobre vedeli aj to, že o peniaze neprídu! Že ak nebude schopné splácať Grécko, začnú vydierať štáty Európskej menovej únie krachom eura a že tie grécky dlh zaplatia. Pre  nemecké, francúzske a anglické banky to bol jednoducho biznis bez rizika.  A ja tvrdím, že to, čo sa udialo okolo poskytovania úverov Grécku bol jeden obrovský podvod,  MEGAPODVOD storočia!

 
A ak si niekto zaslúži potrestať, tak sú to tí, ktorí tento megapodvod spáchali alebo im pomáhali. V prvom rade EÚ a jej komisia, nemecké, francúzske a anglické banky a aj politici štátov, ktorí tak ochotne odsúhlasili euroval, čo znamená, že každý štát ručí za grécke pôžičky svojim dielom. Aj Slovensko! Veď práve kvôli tomu, aby parlament odsúhlasil euroval , u nás padla vláda a Ficová vláda vstup do eurovalu schválila ako jedno z prvých rozhodnutí v dojemnej jednote takmer s celou opozíciou. Taká je pravda.

 
Takže potrestanie si zaslúžia nenažratí bankári a politici, ktorí im pomáhali s ich podvodným biznisom. Grécko, ktoré z tých pôžičiek máločo videlo. A už vôbec nie súčasná Grécka vláda, od ktorej sa eurobyrokrati a ich bábky v štátoch EÚ môžu učiť, čo znamená slovo DEMOKRACIA.

 

Anna Belousovová – Národná koalícia

Je šanca, aby tieto voľby niečo zmenili?

21.02.2016

Najskôr si treba odpovedať na otázku, čo je to, to „niečo“. Zmena je asi najčastejšie slovo nielen tejto, ale každej volebnej kampane. Voliči chcú zmenu, politici chcú zmenu. Niektorí politici ju dokonca chcú opakovane každé 4 roky už viac ako 20 rokov.

Dnešný deň 17. november je Dňom boja za slobodu a demokraciu.

17.11.2015

Názov sviatku je správny! V ’89 sme úprimne a s vierou bojovali na námestiach za SLOBODU a DEMOKRACIU. Verili sme, že spoločnosť, ktorú vybudujeme, bude spravodlivá a ľudská.

Vojna v Európe začala v piatok 13.

15.11.2015

Vystúpenia zahraničných aj slovenských politikov po teroristickom útoku v nešťastný piatok 13. trhajú uši svojím pokrytectvom a absenciou hanby a pokory. Holland, Merkelová a Obama tlmočia svetu svoje rozhorčenie nad krutosťou teroristov a odhodlanie s nimi skoncovať.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Anna Belousovová

Som predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť - naša strana. Svoje blogy budem zameriavať hlavne na politiku a politickú situáciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 303452x
Priemerná čítanosť článkov: 10464x

Autor blogu

Kategórie